Lievelde

“Het Belegh van Groll” is gelegen in Lievelde, een kerkdorp van de Gemeente Oost-Gelre. Deze gemeente, met ca. 30.000 inwoners, is zeer uitgestrekt en kent naast Lievelde de dorpen Lichtenvoorde, Vragender, Zieuwent, Harreveld, Marienvelde, Zwolle en het vestingstadje Groenlo.  Tussen deze kernen van de dorpen liggen uitgestrekte vlaktes met weilanden, bossen, sloten en beekjes. Het echte boerenlandschap is hier nog goed te herkennen.

   

In deze omgeving is het ontspannen en recreëren erg makkelijk. Op loopafstand van het park vindt u direct de bossen, waar de wandelpaden al voor u klaar liggen! Of pak de fiets en rijd een van de vele fiets routes die de omgeving kent. U zult versteld staan van de bezienswaardigheden die u tegenkomt. Denk bijvoorbeeld eens aan een Openluchtmuseum, Kaasboerderij, ‘t Vragenderveen (met excursie mogelijkheid) of de Kerkepaden van Zieuwent.

   

 

Binnenpret, Lievelde

Even buiten Lievelde, op nog geen 2km van Het Belegh van Groll, ligt 1.500 m2 binnen- en 5.000 m2 buitenpret voor kinderen én volwassenen! Binnenpret is een speelparadijs dat zowel bij goed als bij slecht weer een scala aan speel plezier bezorgt:

   

Binnen: groot klim- en klautertoestel, springkussen, trampolines, ballenbakken, spookhuis, kinderdisco, lachspiegels en nog veel meer!

Buiten: verkeerspark, boerenspeurtocht, peuterhof, air trampoline, snookergolf, jeu de boules, klimtoren met glijbaan en nog veel meer!
Kijk voor meer informatie op www.binnenpret.nl.

 

Paardensportcentrum Lichtenvoorde

Dit centrum behoort tot een van de grootsten van Nederland en kent een unieke ligging op ca. 1,5 km fietsen van Het Belegh van Groll. De accommodatie wordt gerund door de Fam. Hendriks, die al jaren ervaring heeft op het gebied van paardensport. Beide dochters hebben verschillende hippische opleidingen gevolgd en presteren al jaren in de wedstrijdsport.

   

U kunt hier uw eigen paard(en) stallen, lessen volgen, een trailer huren, gebruik maken van buitenbak en/ of springweide etc.
Neem voor meer informatie en prijzen contact op met telefoonnummer: 0544 37 32 64.

 

Bahia zwembad en sauna

Vlak over de Duitse grens vindt u een subtropisch zwemparadijs, met 80 meter reuzenglijbaan, whirpools, wildwaterbaan, onderwater bubbelbad, springplank en springtoren. Maar ook een volledige wellness behoort hier tot de mogelijkheden, met diverse sauna’s, baden, saunaweide, rustruimtes etc. Voor meer informatie, zie www.bahia.de.

 

Even buiten Lichtenvoorde worden de mogelijkheden alleen nog maar groter, maar nog steeds op fietsafstand! Boekenstad Bredevoort, recreatieplassen ‘de Slingeplas’ of ‘t Hilgelo’ of de Steengroeve in Winterswijk.
Kortom… teveel om op te noemen…